+00 375 826 7721 | info[at]kisalfoldfoci.hu

A számla korlátozása egy fogadóirodánál

Nem is annyira ritka, hogy egy fogadóiroda valamilyen okból korlátozza egyes fogadók számláját, ami értelemszerűen azzal jár, hogy csak egy bizonyos összeggel fogadhatnak onnantól kezdve egy meghatározott időn át. A bukméker azért él ezzel az eszközzel, mert saját magát akarja védeni, tehát azért is sűrűn előfordul fiókok korlátozása, mert túl nagy nyereményt nyert az adott fogadó. És még az is előfordul időről-időre, hogy teljes egészében lezárják a fogadó számláját, ami különösen fájó lehet, ha hosszú ideje voltunk már tagok az adott platformon. A következő cikkben megmutatjuk azokat a legfőbb okokat, amiért egy fogadó fiókját korlátozhatja vagy lezárhatja a bukméker!

Orlatozása egy fogadóirodanal

A leggyakoribb okok egy fogadóirodánál a fiók korlátozására

A leggyakoribb, ha túl sokat nyer az adott fogadó. A fogadóirodát egyáltalán nem érdekli, hogy egyszer-kétszer nagyobb nyereményünk lesz vagy akár az sem, hogy összességében pozitív az egyenlegünk. Az viszont nagyon szemet szúr, ha hosszú időn keresztül nyerünk sokat, hiszen ilyenkor rajtunk tényleg csak veszít a bukméker.

Azért is zárolhatják vagy korlátozhatják a fiókunkat, ha visszaélünk a bónuszokkal. Gyakori példa erre az, hogy kizárólag olyan eseményekre fogadunk, amelyek promóciókhoz, bónuszokhoz kötődnek. Ilyenkor a bukméker ezt a bónusz szabályai elleni visszaélésnek fogja megítélni.

Valamelyest kötődhet az egyes ponthoz, de az arbitrázs fogadást minden bukméker üldözi. A fogadóirodák konkrétan algoritmusokkal figyelik a fiókokat, hogy a potenciális arbitrázs fogadókat azonosítsák, ugyanis ez a típusú fogadás a fix veszteség receptje egy bukméker számára.

A bónuszokhoz kapcsolódó visszaélésekkel összhangban szokott felmerülni a több fiók miatti zárolás vagy korlátozás. A fogadóirodák nem igazán kedvelik, ha ugyanaz a személy több fiókat is fenntart ilyen-olyan okokból, szóval ha ezt kiszúrja a bukméker, biztosak lehetünk benne, hogy az összes érintett fiókot lezárja.

Az arbitrázshoz kapcsolódó lehetséges korlátozási ok az is, hogy ha mindig furcsa összegekben fogadunk. Nem is kell semmilyen tényleges visszaélést elkövetnünk, de ha ilyen összegeket teszünk fel, mint 1038, vagy 2451 forint, akkor előbb-utóbb biztosan zárolják a fiókunkat. Ennek oka az, hogy ilyen összegeket az arbitrázs fogadók tesznek fel szinte mindig a profitjuk maximalizálása érdekében.

Ha sosem veszünk igénybe promóciókat, bónuszokat és egyéb ajánlatokat, már az is nagyon gyanús jel a bukméker számára, hiszen alapvetően az ingyen pénzt mindenkinek szeretnie kellene. Ha valaki viszont nem ilyen és egyből a saját stratégiája szerint kezd el fogadni, az már jelzés a bukmékernek, hogy profival van dolga, akivel többet veszíthet.

Egy fiók korlátozásának legalitása

Ami a legfontosabb tudnivaló, hogy a bukmékernek jogában áll bármikor korlátozni vagy lezárnia a fiókunkat, hiszen ez egy üzleti vállalkozás, amely szabályzatának megfelelően akkor fogadja el a tétünket, amikor csak akarja. Így mi azt javasoljuk, hogy figyeljünk oda néhány egyszerű szabályra és akkor nagy valószínűséggel nem lesz probléma. Ilyen szabály például:

  • Ne fizessünk be és ki túlságosan gyakran egy adott oldalon
  • Játsszunk normális, kerek összegű tétekkel
  • Időnként vegyünk igénybe promóciókat, bónuszokat
  • Semmilyen formában ne akarjunk több fiókot létrehozni ugyanott
  • Ha van egy jó stratégiánk, vagy akár arbitrázzsal is játszunk, egyszer-egyszer tegyünk fel csak a szórakozás kedvéért is egy fogadást