+00 375 826 7721 | info[at]kisalfoldfoci.hu

Mi az az arbitrázs fogadás?

Alapvetően mindannyian ismerünk történeteket arról, hogy a bukmékerek szimplán kitiltják azokat a fogadókat az oldalaikról, akik sokat nyernek. Ez alapvetően túlzás és városi legenda, hiszen az online sportfogadó oldalak csak a fogadók egy bizonyos részét figyelik és az ő esetükben léptetnek életbe tiltást vagy éppen maximalizálják tétjeik nagyságát. Ők azok, akik arbitrázs fogadás segítségével akarják megrövidíteni a fogadóirodát. De mi is az az arbitrázs fogadás? A legegyszerűbb az az arbitrázs fogadás lenne, amelyben minden kimenetelt megfogadnánk egy labdarúgó-mérkőzésen és bármelyik jön be, valamennyi profitunk lenne.

Ilyen viszont nem létezik, legalábbis egy adott bukméker vonatkozásában. Viszont ha egyes bukmékereknél a szorzók eléggé eltérnek, akkor találhatunk arbitrázs fogadásra lehetőséget. Nézzünk egy példát!

Kisalfoldfoci.hu oldalan

Kik vagyunk?

  • Adott egy bukméker, ahol a New England – Seattle NFL mérkőzésre 2,15-ös szorzóval adják a New England győzelmét, míg 1,7-es szorzóval a Seattle sikerét. Tegyük fel, hogy 1000 forintot feltettünk a New England sikerére.
  • Találunk egy másik bukmékert, akinél fordítva adják az esélyeket, tehát a Seattle sikere 2,2-es szorzót kínál, míg a New Englandé 1,75-öst. Itt felteszünk 1000 forintot a Seattle sikerére.
  • Összességében tehát kétezer forintot költöttünk a fogadásra tétként.
  • Amennyiben a Seattle nyer, akkor a második bukmékernél 2200 forintot nyertünk, tehát van 200 forint profitunk.
  • Amennyiben a New England nyer, akkor 2150 forintot nyertünk, tehát így is van összességében 150 forint profitunk.

Sok esetben a fogadóirodák képesek azonosítani, ha valaki arbitrázs fogadással él, de összességében, ha óvatosan és visszafogottan csináljuk, akkor ez egy teljes mértékben működőképes stratégia, amivel komoly profitokat termelhetünk.

És hogy legális-e? Alapvetően nem jogellenes így fogadni, viszont ha nem figyelünk oda, akkor pillanatok alatt kitilthatnak minket a legtöbb online fogadóiroda oldaláról és annál rosszabb helyzetbe nem is kerülhetünk.

Hogy találhatjuk meg az arbitrázs lehetőségeket?

Az arbitrázs fogadás alapvetően elég egyszerű koncepció és használhatunk online számológépeket is, hogy ne nekünk kelljen szenvedni a kalkulációval. Viszont az arbitrázs legnagyobb kihívását az jelenti, hogy meg is kell találni ezeket a helyzeteket. Mert ezek a helyzetek egyrészt nem nagyon nyilvánvalóak, másrészt pedig nem is állnak fenn sokáig, hiszen ahogy mi figyelünk ezekre, úgy azért a fogadóirodák is igyekeznek az efféle helyzeteket elkerülni.

Természetesen manuálisan, kézi módon is van lehetőségünk megtalálni és kihasználni az arbitrázs lehetőségeket, de azért tegyük hozzá, hogy a profi arbitrázs fogadók már biztosan különféle szoftvereket használnak ezekre a célokra. Egy ilyen szoftver nem tesz mást, mint folyamatosan figyelni az online sportfogadó irodák platformjait és megmutatja azokat a helyzeteket, ahol fix profitra van lehetőségünk.

A legjobb arbitrázs fogadási tippek

Az arbitrázs fogadást csak úgy nem lehet jól csinálni, hogy az egyik pillanatról a másikra elkezdünk két-három fogadóirodát figyelni. Ez szimplán kevés ahhoz, hogy hatékonyan csináljuk. Van viszont néhány olyan tipp, amelynek megfogadásával komoly esélyünk van akár hosszabb távon is arbitrázzsal pénzt keresni. Arra azonban figyeljünk, hogy legyünk nagyon óvatosak, hiszen akár egyetlen gyanús jelre is zárolhatják a fiókunkat egy online fogadóirodában. De nézzük is akkor most meg a legjobb arbitrázs fogadási tippeket!

  1. Mindenképpen használjuk fogadási szoftvereket az arbitrázs lehetőségek felkutatására. Van több tucat nagyon jó minőségű program, ami segít felkutatni a lehetőségeket, viszont a legnagyobb gond ezekkel az, hogy ha tényleg jó szoftverre van szükségünk, akkor biztosan fizetnünk kell értük éves vagy havi díjat. Ezért ha ebben az irányban gondolkodunk, akkor mindenképpen mérlegeljük, hogy mennyire komolyan gondoljuk a sportfogadás világát, hiszen egy ilyen szoftver éves költsége akár 50 ezer forint is lehet.
  2. Érdemes regisztrálni egy fogadási tőzsdén is, ha abban gondolkodunk, hogy arbitrázs fogadók leszünk. Egy fogadási tőzsdén ugye olyan fogadókat találunk, akik bizonyos kimenetelek mellett és ellen akarnak fogadni. Ezek a tőzsdék egy apró jutalék alapján működnek, de ennek egyáltalán nincs akkora költsége, mint mondjuk egy szoftvernek. Alapvetően az egyik tétünket az egyik kimenetelre egy bukmékernél tesszük meg, a másikat pedig a fogadási tőzsdén.
  3. Nagyon figyeljünk oda az apró dolgokra, amikor arbitrázs fogadást kötünk egymás után többször bukmékereknél. Ha elkezdünk sorozatban nyerni, akkor biztosan meg fogják nézni a fiókunkat, és ha így tesznek, akkor figyelni fognak például a nagyon furcsa összegű tétekre. Tehát sose fogadjunk nagyon tört összegekkel, mert a legtöbb „átlagos” fogadó 1000 forintot, 10000 forintot és hasonló összegeket fogad, ha mi 2459 forintot teszünk fel, az gyanús.
  4. Ha úgy érezzük, hogy nagyon jó úton járunk afelé, hogy sikeres arbitrázs fogadók legyünk és több alkalommal is sikerrel jártunk, akkor érdemes egy kicsit visszaváltani a normális fogadásokra, ellenkező esetben biztosan le fogunk bukni és bannolnak minket az oldalakról.

Konkluzió

Az arbitrázs fogadást mindenképpen akkor vegyük csak komolyan figyelembe, ha van bőséges időnk és energiánk ezzel foglalkozni, valamint egy bizonyos összeg elvesztése vagy egy adott bukmékertől való kitiltás nem járna komoly következményekkel a mindennapi életünkre. Mert elég energiával és idővel, valamint kellő türelemmel az arbitrázs fogadás nem lehetetlen küldetés, viszont nem is egy egyszerű fogadási stratégia, tényleg csak kevesen tudják úgy művelni, hogy masszív profitjuk legyen minden hónapban. Hiszen hiába találunk egy jó lehetőséget, előfordulhat, hogy akár 100-200 ezer forintot is fel kell tennünk, hogy látható profitot érjünk el vele.