A Ménfőcsanak nyerte a férfi Amatőr Kupát – FOTÓK

A Baktalórántházát Fajkusz és Szekeres góljaival győzte le a csanaki együttes.
 
 

A Ménfőcsanak nyerte a férfi Amatőr Kupát – FOTÓK

A Baktalórántházát Fajkusz és Szekeres góljaival győzte le a csanaki együttes.
 
 
 
 
 

A Ménfőcsanak nyerte a férfi Amatőr Kupát – FOTÓK

A Baktalórántházát Fajkusz és Szekeres góljaival győzte le a csanaki együttes.

Gyorsan szeretnél értesülni a kisalfoldfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Amatőr Kupa, döntő

Baktalórántháza – Ménfőcsanak 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Fajkusz (40.), Szekeres (56.)

Szerdán 18.00-tól, a Förch Női Magyar Kupa-döntőt követően rendezték meg a férfi Amatőr Kupa-döntőt, amelyben a Magyar Kupában legtovább eljutó két amatőrcsapat, a Baktalórántháza VSE és a Ménfőcsanak ESK mérkőzött meg egymással - írja az MLSZ.

A baktalórántházi kék-fehérek a mostani idényben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály tagjai, ott erős középcsapatnak mondhatják magukat. Az egyesület mindig nagy jelentőséget tulajdonított a Magyar Kupa-szereplésnek, amit bizonyít, hogy többször is feljutott az országos főtáblára, a múltban búcsúztatott több NB I-es és NB II-es csapatot is (köztük a Nyíregyházát és a Diósgyőrt is). Éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1992. május 10-én, Békéscsabán, az ugyancsak szabolcsi Ibrányi Se elleni 4–3-as sikerrel megnyerte az Amatőr-kupa elődjét, a Szabad Föld-kupát. A Magyar Kupa 2016–2017-es idényében 4–4-re végzett, majd tizenegyespárbajban kiejtette az NB II-es Cigándot, így az egyik legjobb, a megyei bajnokságokban szereplő csapatként zárt.

A szintén kék-fehér színeket viselő, de a szerdai döntőben zöld-piros mezben pályára lépő ménfőcsanakiak eleinte a Törekvés nevet viselték, azóta több névváltáson is átesett az egyesület. A nyolcvanas években több felejthetetlen mérkőzést játszott a ménfőcsanaki legénység, 1984. február 26-án, például, az NB I-ben a bajnoki címet védő Rába ETO látogatott a „csanaki” pályára, az MNK legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésre.

A Ménfőcsanak a Magyar Kupa 2016–2017-es idényében a főtáblán tizenegyesekkel legyőzte az Ajkát, majd ugyan 1–0-ra kikapott a Soroksár SC-től, mégis továbbjutott, miután az ellenfélnél jogosulatlanul szerepelt egy játékos. Így az egyik legjobb, a megyei bajnokságban szereplő csapatként zárt a sorozatban.

A két csapat döntője végül a Ménfőcsanak sikerével ért véget az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.