Korsós György 

Korsós György élete a labdarúgás!

A korábbi harmincháromszoros magyar válogatott, osztrák bajnok Korsós György 37 évesen is rúgja a bőrt, október óta pedig nem csak játékosként, de vezetőedzőként is a Megye I-es DAC sikereiért dolgozik. A játékos-edző a mai napig él-hal a futballért, a győriekkel pedig egyelőre a biztos bent maradás a cél.
 
 

Korsós György élete a labdarúgás!

A korábbi harmincháromszoros magyar válogatott, osztrák bajnok Korsós György 37 évesen is rúgja a bőrt, október óta pedig nem csak játékosként, de vezetőedzőként is a Megye I-es DAC sikereiért dolgozik. A játékos-edző a mai napig él-hal a futballért, a győriekkel pedig egyelőre a biztos bent maradás a cél.
 
 
 
 
 

Korsós György élete a labdarúgás!

A korábbi harmincháromszoros magyar válogatott, osztrák bajnok Korsós György 37 évesen is rúgja a bőrt, október óta pedig nem csak játékosként, de vezetőedzőként is a Megye I-es DAC sikereiért dolgozik. A játékos-edző a mai napig él-hal a futballért, a győriekkel pedig egyelőre a biztos bent maradás a cél.

Gyorsan szeretnél értesülni a kisalfoldfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Október középen vette át a DAC 1912 irányítást, hogyan fogadta a kinevezés hírét?

A csapat rossz szereplése miatt egy ideje már a levegőben lógott az edzőváltás. A vezetők úgy ítélték meg, hogy egy házon belüli megoldás lenne a legkézenfekvőbb, így Héger Úr engem kért fel, vegyes érzések dolgoztak bennem. Egyrészt óriási megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú egyesület vezetőedzőjének lenni, másrészt tudtam mennyire nehéz feladat vár rám, hiszen testközelből tapasztalhattam a csapat gondjait, hiányosságait. A kényelmesbe könnyű beleülni, én azonban szeretem a kihívásokat.

Játékosként milyen viszonyban állt a korábbi vezetőedzővel, Póczik Józseffel?

Póczik Józseffel közel húszéves ismeretség, barátság köt össze. Ennek megfelelően a munkaviszonyunk is jónak mondható volt, próbáltam segíteni a lehetőségeim szerint.

Négy forduló telt el azóta, hogy már játékos-edzőként képviseli a DAC-színeket. A csapat mérlege: két vereség és két döntetlen. Mennyire elégedett az eddigi produkcióval?

Négy meccs: két vereség, két győzelem. A csapat jelenlegi állapotát és az ellenfeleink tabellán elfoglalt helyét tekintve nem rossz mérleg. Elégedett természetesen nem lehetek.

Szombaton bombameglepetést könyvelt el a DAC, hiszen a bajnokesélyes Csornai SE-t verték egy góllal. Hogyan értékeli ezt a találkozót? Mi volt a siker titka?

Nagyon fontos győzelem volt! Örömmel tölt el, hogy a játékosok lassan kezdenek az ellenféllel és egymásért küzdeni. A negatív megjegyzéseket felváltja a konstruktív kritika. Kialakulóban van egyfajta csapatszellem, amely egy irányba hajtja a társaságot.

A következő körben újabb nehéz feladat előtt áll csapata, hiszen a remek szezont produkáló Lipót otthonába látogatnak. Mit vár a mérkőzéstől?

Toronymagasan a Lipót az esélyese a találkozónak. Elsősorban az edzéseken tanultakat, gyakoroltakat szeretném viszontlátni a csapat játékán.

Játékos-edzőként, milyen belülről irányítani csapatát?

Az utolsó két osztrák szezonomban ugyanezt a funkciót töltöttem be az SV Wimpassing csapatánál. Belülről más aspektusból látom az eseményeket, de részese tudok lenni az eseményeknek, nem érzem tehetetlennek magam. Szeretem a kettős szerepkört! Természetesen kell a külső kontroll, a másik szemszög. A kispadról Gulyás Gábor felügyeli a csapatot, nagyon fontos a személye, a véleménye. Folyamatosan egyeztetünk. Bár néha nem is kellene, hiszen ugyanúgy gondolkodunk a labdarúgásról.

Hogyan tekintenek Önre a játékosok? Hiszen egy ex-válogatott, Osztrák bajnok látja el a győri játékosokat tanáccsal és készíti fel őket a mérkőzésre.

Remélem barátként! Mikor átvettem az irányításukat, a következőket mondtam: „Elsősorban csapattársatok vagyok, egészen addig, amíg mindenki betartja a szabályaimat, az elképzeléseimet. Ellenkező esetben a főnöki feladatkörömet is el kell látnom és az én stílusom sajnos néha áldozatokkal jár." Ebből úgy érzem, hogy mindenki levonta a következtetéseket. Megfogadják a tanácsaim, elfogadják a véleményem. Én pedig elvárom tőlük, hogy legyen véleményük és mondják is el. Legyen vita, érv-ellenérv. Nem robotokat szeretnék látni a pályán, hanem gondolkodó futballistákat.

Milyen célokat fogalmaztak meg a DAC-nál? Kicsit előre tekintve, mi az elvárás csapatától az idei szezonban?

A szezon előtt nem fogalmaztunk meg semmit, ami talán hiba volt. Mindig kell valami célkitűzés, amihez igazodni kell. Egyelőre csak az őszi szezon végéig gondolkodunk. Szeretnénk nem kieső helyen telelni.

Milyennek látja a Megye I-es bajnokságot?

Egyelőre ismerkedek vele. Vannak kifejezetten jól futballozó csapatok és egyénileg is akadnak nagyon jó labdarúgók, tehetséges fiatalok. Érdemes lenne a nagyobb egyesületek megfigyelőinek néha egy-egy megyei találkozót is megtekinteni, mert vannak csiszolatlan gyémántok.

Meddig tervezi, hogy játékosként erősíti a DAC-ot?

Amíg érdemben hozzá tudok tenni a játékunkhoz. Bár magam ellen beszélek, mégis jó lenne, ha az utánpótlásunkból olyan játékosok nevelődnének ki, akik kiszorítanának, bármennyire is jóban vagyok az edzővel.

Több rutinos, az NB I-et is megjárt játékos erősíti a Megye I-et, akik meghatározó tagjai csapatuknak. Önt 37 évesen mi az, ami legjobban motiválja a pályán?

Hogy mi motivál 37 évesen? A labdarúgás. A játék, és ami körbeveszi. Szeretek edzeni, szeretek meccset játszani. Szeretem az öltöző hangulatát, szeretem a focipályák atmoszféráját. Szeretek mindent, ami a focival kapcsolatos.

Edzőként, milyen rövid és hosszútávú céljai vannak?

Legrövidebb távon szeretnék biztonságos vizekre evezni a DAC-cal. Jövőre szeretném elvégezni az UEFA "A" tanfolyamot. Előbb-utóbb eljön az ideje, hogy már csak a kispadról tudom segíteni a csapatomat. Addigra szeretném a legmagasabb edzői képesítést is megszerezni. Rengeteget kell még tapasztalnom és tanulnom, hogy valóban jó edző legyek. Majd ezt a tapasztalatot és tudást a megfelelő szinten szeretném kamatoztatni.

Hosszú éveken keresztül légióskodott Ausztriában, így bőven van összehasonlításai alapja. Milyen körülmények fogadták Győrben 2013-ban, amikor hazatért?

Körülményekben nem tudjuk felvenni a versenyt az osztrák amatőr klubokkal. Sem a létesítmények szempontjából, sem anyagilag. A DAC-nál kivételes helyzetben vagyunk. Stadion, edzőpálya, műfüves pálya, öltözőépület, irodák állnak rendelkezésünkre. Bár az idő vasfoga nyomot hagyott a sportpályán és lenne mit renoválni, összességében jó az infrastruktúra.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.